Üniversite:
St. Petersburg Devlet Üniversitesi


Program:
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri


Program Seviyesi:
Lisans


Program Süresi:
4


Fiyat:
3500 USD / Her Yıl


Web Sitesi:
https://english.spbu.ru/


Adres:


St. Petersburg Devlet Üniversitesi

Kuruluş yılı: 1724

Toplam öğrenci sayısı: 35.000 / Uluslararası öğrenci sayısı: 4.000

Fakülteler: 24 / Bölümler: 400

Akademik Personel: 5.000

Aday Uluslararası Öğrenciler İçin Ana Eğitim Programları: 400

1724’te Rus Çarı Büyük Petro’nun kurmuş olduğu St. Petersburg Devlet Üniversitesi Rusya’nın ilk üniversitelerinden biridir.

Aralarında 8 tane Nobel Ödüllü önemli şahsiyetln de bulunduğu bilim ve kültür dünyasından çok önemli kişi bu eğitim kurumunda öğrenim görmüş ve görev almıştır.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’den Başbakan Dimitry Medvedev’e kadar tarihi ve ünlü nice şahsiyetin mezun olduğu bu üniversitenin kapılarından geçen önemli kişiler arasında Dmitry Likhachev, Pavel Brullov, Alesandr Blok, Igor Stravinsky, Vlademir Verdasky, Sergey Dyagilev ve İvan Turgenyev gibi isimler vardır. Periyodik Sistem’i bulan dünyaca ünlü isim Dimitri Mendeleev’in derslerinin teslim edildiği mekan da yine bu okuldur.

St. Petersburg Devlet Üniversitesi’ni özel ve benzersiz kılan özelliklerden biri de kendi derecelendirme sertifika biçimleri ve eğitim standartlarına göre eğitim verebilme imkanını almalarını sağlayan 259FZ numaralı federal yasanın 2009 kasımında dönemin cumhurbaşkanı Medvedev tarafından imzalanmış olmasıdır. St. Petersburg, Lomonosov MSU ile birlikte yasa ile bu hakkı kazanan iki üniversiteden biridir.

St. Petersburg Devlet Üniversitesi 19 fakültesinde, akademisyen sınıfındaki yaklaşık 5.000 profesör ve doçenti, 14.000 çalışanıyla ve lisans – yüksek lisans okuyan 35.000 öğrencisiyle muazzam büyüklükteki bir eğitim öğretim kurumudur.

IBM, Microsoft ve Carl Zeiss gibi uluslararası bilişim firmaları ve Siberbank, Demir Yolları ve Gazprom gibi Rusya’nın gerek özel gerek kamuya ait dev kuruluşlarıyla yapmış olduğu uzun süreli anlaşmalar neticesinde bu işletmeler için en başarılı ve kariyer vaat eden kişileri seçip yetiştirmektedir.

St. Petersburg Devlet Üniversitesi'nde 4 yıl lisans, 2 yıl yüksek lisans ve 5 yıl da uzmanlık düzeyi eğitimleri verilen, bilgisayar bilimi Uygulamalı Matematik, Gazetecilik, Çevre Yönetimi, Dil bilimi, Restorasyon, Yönetim, Uluslararası İlişkiler, Radyo fizik ve turizm gibi yüksek mesleki eğitime dayanan 130’dan fazla temel akademik programı vardır.

Programların genelinde eğitim dili olarak Rusça kullanılır. Bu sebeple çoğu yabancı öğrenci St. Petersburg Devlet Üniversitesi'ndeki öğrenim hayatlarına Filoloji fakültesinin alt bölümü Rus Dili ve Kültürü Enstitüsünde başlarlar. Bu enstitü çok çeşitli yöntemler kullanarak Rus dilini, tarihi ve kültürüyle beraber yabancı öğrencilere öğretir.

Rusya üniversiteleri hazırlık bölüm ücretleri için tıklayınız.

Rusya üniversiteleri lisans bölüm ücretleri için tıklayınız.

DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZE ULAŞIN!